Buitenlands Gedistileerd


Buitenlands Gedistileerd

Buitenlandse Gedistilleerde dranken worden zoals de naam al zegt buiten Nederland gedistilleerd. Meestal zijn dit de sterkere dranken, denk daarbij aan de soorten Whisky’s, Wodka’s, enzovoort. Bij Slijterij Havelte hebben we een ruim aanbod aan buitenlands gedistilleerde dranken

Gedistilleerde drank (vaak kortweg gedistilleerd genoemd) is een alcoholische drank verkregen door destillatie uit gefermenteerde landbouwproducten.

Gedistilleerde dranken hebben een alcoholpercentage van minimaal 15% bij kamertemperatuur. Door het scheiden van de diverse kookpunten van het destillaat worden eventuele verontreinigingen uit het eindproduct gescheiden, zodat men een vloeistof overhoudt die geschikt is voor consumptie.

Het onderscheid met sterkedrank is dat daar ook alle versterkte bieren en wijnen onder vallen met een alcoholpercentage van 15% of meer, en ook met gedistilleerd bereide dranken zoals advocaat en likeur. Gedistilleerde dranken zijn dus alle alcoholhoudende dranken verkregen door destillatie. Bier en wijn worden niet volgens een destillatieproces bereid, maar alleen door vergisting.
De moderne destillateurs maken nog volop gebruik van klassieke ketels.

Enkele voorbeelden van gedistilleerde dranken zijn: brandewijn, cognac, gin, jenever, rum, vieux, whisky en wodka.

 

Benieuwd naar ons assortiment? Neemt u dan eens een kijkje in onze webshop.